Társkiadó kiadványai

Kedves Szülők, Pedagógusok, Érdeklődők!

A Lemniszkáta Meseház Bt. munkatársai szakmai tapasztalataikat hozzáadva járultak hozzá az alábbi olvasókönyvek és pedagógiai témájú kiadványok megjelenéséhez. A kötetek kiadásának és terjesztésének joga a Rubicon Waldorfpedagógiai Alapítványé, azaz megvásárlásukra is általuk van lehetőség.

VÁLLALKOZÁSUNK EZEKET A KÖTETEKET NEM ÁRUSÍTJA!

A KIADVÁNYOK MEGRENDELHETŐK az: info@waldorf-csillagosveny.hu elektronikus levelezési címen, vagy a Csillagösvény Waldorf Iskola Titkárságán keresztül (a http://waldorf-csillagosveny.hu/kapcsolat/ oldalon feltüntetett városi telefonszámon).

 Olvasókönyvek:

  Négy tündér könyve - olvasókönyv hat éven felülieknek

A 2014-ben megjelent kötetben ismert hazai költők (pl. Kányádi Sándor, Tarbay Ede, Weöres Sándor … stb.) évszakokhoz köthető versei, valamint néhány, Szentkúti Márta által írt mese található az olvasás örömével ismerkedő kisiskoláskorú gyermekek számára könnyebben olvasható nyomtatott nagybetűs formátumban.

A könyv összeállításában és a színes festményes illusztrálásában a Csillagösvény Waldorf Iskola munkatársai vettek részt.

A fekvő formátumú 46 oldalas, a lapozást segítő spirálfűzéses kiadvány ára: 3.000, -Ft

 

  Barangoljunk erdőn-mezőn - olvasókönyv nyolc éven felülieknek

A 2014-ben megjelent kötetben ismert hazai és nemzetközi írók, költők munkáinak válogatása által kínál az iskolai tanév évszakaihoz, növény- és állatvilágához igazodva természet-közeli olvasmányélményeket a második osztályos gyermekeknek. A könyvben találhatóak a Szentkúti Márta által írt, társas kompetenciákat fejlesztő természet-mesék is.

A színes könyv összeállításában a Csillagösvény Waldorf Iskola munkatársai vettek részt. Színes illusztrációit a Lemniszkáta Meseház Bt. munkatársa készítette.

A 117 oldalas, a könnyebb lapozás érdekében spirálfűzéses kiadvány ára: 3.400, -Ft

 

  Gyerekek és felnőttek - olvasókönyv kilenc éven felülieknek

A 2016-ban megjelent könyv Fekete István, Gárdonyi Géza, Herczeg Ferenc és Móra Ferenc novelláinak válogatásából született meg. A történeteken keresztül a hétköznapi tevékenységek mellett az emberek egymás közötti életével találkozhatnak a harmadik osztályos gyermekek.

Az olvasókönyvet a Lemniszkáta Meseház Bt. munkatársa állította össze. A nagy alakú, színes kötetet magyar festők munkáiról készített reprodukciók díszítik.

A 137 oldalas kiadvány ára: 3.700, -Ft

 

Pedagógiai témájú könyvek:

  Nyitva van az aranykapu - mesepedagógiai foglalkozások öt éven felülieknek

A 2015-ben megjelent kötet a Keszthely város óvodáiban egy oktatási pályázat nyomán megtartott foglalkozás-sorozat tematikáját, munkáját tartalmazza. A Lemniszkáta Meseház Bt. munkatársai az egy-egy intézményben havi rendszerességgel vezetett foglalkozásain a mesepedagógiai elemeken túl, kézműves és euritmia mozgásművészeti tevékenységekbe is bevonták az óvodásokat.

A fekvő formátumú 168 oldalas könyv színes képek, versek, történetek és kották segítségével ad ötleteket az óvodáskorú gyermekek foglalkoztatására fogékony szakembereknek és érdeklődőnek.

A kiadvány ára: 3.000, -Ft

 

  Lievegoed, B. C. J.: A gyermek fejlődésének szakaszai

A Lemniszkáta Meseház Bt. fordításában 2016-ban megjelent könyv az ember testi és lelki kiteljesedése mellett az ember szellemi tartalmú élettörténetének egymásra hatásával foglalkozik a születés idejétől a felnőtt kor kezdetéig.

A kötet szövegtestét a mű 1976-ban Stuttgartban német nyelvű kiadásának fekete-fehér illusztrációi egészítik ki.

A 192 oldalas kiadvány ára: 2.000, -Ft

 

  Strauss, Michaela: A kisgyermek jelbeszéde - Az emberi alakulás nyomai

A német nyelvű kiadásból magyarra fordított könyv az ember (gyermek) járás-beszéd-gondolkodás hármas fejlődési folyamatának során kibontakozó élettapasztalatait és teremtő formaalakító tevékenységének lenyomatait mutatja be.

A 67 oldalas könyv fekete-fehér illusztrációkkal és további 54 oldal színes táblaképpel segíti az írás feldolgozását.

A könyv hasznos segítség a szülők, bölcsődei gondozónők, óvónők számára a gyermekek rajzos megnyilvánulásainak értelmezésében.

A Lemniszkáta Meseház Bt. fordításában, szerkesztésében 2016-ban megjelent kiadvány ára: 2.900, -Ft

 

  Brochmann, Inger: A gyermekrajzok titkai - Miképpen tudjuk őket megérteni?

A kötet a dán anyanyelvű óvónő/szerző által összegyűjtött közel száz gyermekrajza alapján mutatja be az első hét életév élettani fejlődésének lenyomatait. A könyv kitér az egészséges fejlődésmenetű gyermekek ábrázolási módjának bemutatása mellett, a traumákat átélő (betegségek, fájdalmak, operációk) gyermek rajzjegyeire is.

A részben fekete-fehér, részben színes illusztrációkat tartalmazó 153 oldalas könyv is a Lemniszkáta Meseház Bt. fordító, szerkesztő munkája nyomán vált magyarul is olvashatóvá.

Jelentős mértékben a szerző gyakorlati tapasztalataira épülő kiadvány, mely hasznos segítség lehet mind az óvónők, mind a tanítók számára.

A 2016-ban megjelent kiadvány ára: 2.900, -Ft

 

  Meijs, Jeanne: Játékkal, mesével, rajzzal - Segítség az eltérő fejlődésmenetű gyermekek neveléséhez

Hogy segítsünk azoknak a gyerekeknek, akik félelmekkel, agressziókkal, korai lelki öregséggel, vagy másféle fejlődési zavarokkal küszködnek?

A Jeanne Meijs által kifejlesztett „aktív képterápia” úgy tekinti a gyermeket, mint aki képeket játszik, fest és hallgat – vagy hoz elő önmagából – képeket, melyek ott érik el a gyermek lelkét, ahol a leginkább fejlődőképes.

A Szerző minden szülőt arra bátorít, hogy minden nehézség ellenére lépjenek gyermekeikkel erre az útra.

A Kiadó pedig abban a reményben bocsájtja útjára ezt a kötetet, hogy szülők, nevelők és terapeuták egyaránt hasznos tanácsokat találnak benne a gyermekek segítésében végzett munkájukhoz.

A Lemniszkáta Meseház Bt. fordításában 2017-ben megjelent 106 oldalas kiadvány ára: 1.800, -Ft

 

  Glöckler, Michaela: Adományok és akadályok - Praktikus megjegyzések nevelési- és sorskérdésekhez

„…egy dolog bizonyos: egy ember karakterét, és az életben való sikerességét nem azok a képességek és hiányok határozzák meg elsősorban, amelyekkel rendelkezik, hanem sokkal inkább az a mód, ahogyan megtanulta, hogy bánjon saját erősségeivel és gyengeségeivel. Az önnevelés lehetősége, a saját viselkedése, ahogy egyre inkább kormányozza és irányítja magát ez az a döntő adomány, amellyel az egyes ember nem csak megtartani képes magát, hanem a társadalmi élet különféle területein állandóan tovább is fejleszteni.” (részlet az Előszóból)

Az önnevelés mellett a szülői ház és az iskola közötti párbeszéd átalakításának lehetőségeiről is szól ez a 120 oldalas könyv. A kötet a Lemniszkáta Meseház Bt. munkatársainak fordító, lektoráló tevékenysége nyomán jelenhetett meg 2012-ben.

A kiadvány ára: 1.800, -Ft

 

  Glöckler, Michaela: A vallás gyógyító ereje

A német nyelven 1997-ben megjelent „Die Heilkraft der Religion című, Erziehungsfragen; Spirituelle Gemeinschaftsbildung; Kultus alcímet viselő könyv első részének magyarra fordítása.

A kötet a vallási élet feladatáról, annak emberi szükségéről, valamint a vallásos nevelés életvezetésre és életalakításra kiterjedő jelentőségéről szól.

A Lemniszkáta Meseház Bt. munkatársa által fordított, 2016-ban megjelent kiadvány ára: 1.800, -Ft

Magunkról

Minden szülő tapasztalta, hogy gyermeke szeret mesét hallgatni. Sőt: ugyanazt a mesét szeretné meghallgatni nap nap után. Ennek az az oka, hogy a gyermek Én-je az ismerősség örömét éli át az ismétlődő mesemotívumokban. Bármilyen változatos is a mesekincs, fordulatos a meseszövés, valójában az igazi mese fő motívuma: az életben jelen van ugyan a rossz, de mindig a Jó győz. Mielőtt bárki is kétkedően elhúzná a száját, mondván: „No, persze, a mesében!”, idézzük emlékezetünkbe, hogy a mese egyáltalán nem volt gyerek-műfaj a XIX. század elejéig. Képekben bemutatott sors-történet, az ember és az egész emberiség szellemi fejlődésének története volt. „Hát akkor viszont mi köze van hozzá a gyereknek?” – kérdezhetné most a meghökkent olvasó. Erre a kérdésre Goethe szavaival felelhetünk a legtalálóbban: „Minden tökéletes individuális fejlődés története valójában az emberi fajta fejlődésének története”.

Korunk rendkívül erős hangsúlyt fektet az individuális fejlődésre, az egyéniség, az egyéni képességek kibontakoztatására, az önmegvalósításra. Ez azonban csak akkor fog egészségesen megtörténni a gyermekben, ha erős kapaszkodói, gyökerei vannak, ha organikusan alakul ki ön-és világismerete. Többek között ebben a folyamatban segíti őt a mesehallgatás.

Bővebben: Magunkról

Továbbképzés

Tájékoztató
Ligetszépe® mesemondó-terapeuta
megismertetését szolgáló 178 órás képzésről

Felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/002388

A Ligetszépe meseterápiás módszer® komplementer segítő eljárás,

nem helyettesíti a pszichoterápiás és/vagy orvosi gyógyító tevékenységet

A Ligetszépe meseterápiás módszer® az ember hármas tagozódásának: test, lélek, szellem, antropozófiai antropológia alapján történő szemléletén alapul. A módszernek két ága létezik:

  • fejlesztő-megelőző (preventív) terápia: személyiségfejlesztő és harmonizáló mesemondás
  • segítő (gyógyhatású) terápia: egyéni meseterápiás foglalkozás

A képzés modulrendszerű; a három modul organikusan egymásra épül.

A képzés felépítése, időkerete, követelményei; megszerezhető kompetenciák és végzettségek:

I. modul: A mese világa – Irodalomelméleti és kulturális alapismeretek; Bevezető kurzus a mesékről  – hétfő-péntek időbeosztású, intenzív 1x42 óra;

A modulon való részvétel képzettséget nem ad; a résztvevők igazolást kapnak a 42 órás bevezető kurzus elvégzéséről. Az igazolás megszerzésének feltétele a 42 kontakt órán való személyes részvétel, valamint a varázsmese hét szerepkörének leírása a hallgató által választott meséből.

 

II. modul: A mese valósága – A Ligetszépe® mesepedagógia alapismeretei; A mindennapi mesemondás személyiségfejlesztő hatása. Az életút fordulópontjainak kísérése: a mesepedagógia gyakorlata, a fejlesztő-megelőző terápia – péntek-szombat időbeosztású 4x17 (68) óra;

Az I. modul 42 órájára épülő II. modul 68 órás tanegységének elvégzése után a résztvevő képessé válik a gyermekek életkorának, fejlődési állomásainak, valós testi-, lelki-, szellemi igényeinek figyelembe vételére az adott korosztálynak megfelelő meseanyag kiválasztásához. Ismeri a legfontosabb mesetípusokat (pl. életút-mesék, sors-mesék stb.). Képessé válik arra, hogy az általa rendszeresen elmondott mesékkel kísérje és segítse az adott korcsoportba tartozó gyermekek egészséges, harmonikus szellemi-, lelki és fizikai fejlődését. Tudja, hogy milyen belső munkát kell elvégeznie a mesemondónak a mesével kapcsolatban ahhoz, hogy megfelelő módon mondja el a kiválasztott mesét. Képes arra, hogy megteremtse önmagában a mesemondás belső feltételeit. Ismeri, és képes megteremteni azokat a külső, környezeti feltételeket, amelyek elősegítik a gyermekek számára a mese befogadását.

A modul elvégzése és a zárófeladat teljesítése után a résztvevő Ligetszépe® mesepedagógiai segítő tanúsítványt kap a képzés II. moduljának (I.+II. modul, összesen 110 tanegység) elvégzéséről. A tanúsítvány birtokában adott szempont (életkor vagy élethelyzet) szerint szervezett csoportban mesepedagógiai foglalkozásokat vezethet. A tanúsítvány megszerzésének feltétele az összesen 110 kontakt órán való személyes részvétel, a csoport hallgatói, tanárai előtt történő egyéni/önálló mesemondás valamint egy elkezdett varázsmese befejezésének számítógépes leírása minimum egy A/4-es oldalnyi terjedelemben.

 

III. modul: A mese ereje - A Ligetszépe® meseterápia alkalmazása; Az életút traumatikus pontjai; a terápiás mesemondás – péntek-szombat időbeosztású 4x17 (68) óra

Az I. és II. modulra épülő + 68 kontakt órás képzés elvégzése után a résztvevő az emberi életút és az egyéni emberi fejlődés – magzati kortól a fizikai élet végéig tartó – törvényszerűségeinek ismeretében képessé válik a fejlődési csomópontok, illetve traumatikus pontok fölismerésére. A segítséget igénylő személy anamnézisének ismeretében képessé válik a segítő terápiás munka megtervezésére, elvégzésére és pontos dokumentálására. Ismeri, és a segítséget igénylő személy életkorának megfelelően képes alkalmazni a receptív, az alkotó, és az elemző terápiás módszereket. Képessé válik a segítő terápiás folyamat művészi kialakítására. Képes önismeretének állandó fejlesztésére.
A modul elvégzése és a zárófeladatok teljesítése után a résztvevő Ligetszépe® mesemondó-terapeuta tanúsítványt kap a képzés 178 órás programjának elvégzéséről. A tanúsítvány megszerzésének feltétele az összesen 178 kontakt órán való személyes részvétel, továbbá az alábbi munkák elvégzése:

  • egy, a meseterápiával kapcsolatos emberismereti -, illetve pedagógiai könyv a képzés során megadott részletének (minimum három A/4-es oldalnyi számítógépes írott, valamint 20 perces szóbeli terjedelemben történő) referálása.
  • egy, a hallgató gyakorlati munkájaként folytatott terápiás folyamat bemutatása. A munkát minimum 12 A/4-es, a számítógép Ariel 12-es betűméretével írt oldalon kell dokumentálni, és a csoport előtt 20 percben szóban bemutatni.
  • a terápiás folyamat segítésére létrehozott saját készítésű mesekép, mesebáb bemutatása.

 

A képzés feltüntetett kontakt órái - a modulok emelkedő sorrendjében - az elméleti tanegységek mellett emelkedő számú gyakorlati foglalkozásokat is tartalmaznak. A gyakorlati foglalkozások egyik ága a kézimunka, amely a mesemondás hangulatát segítő környezet kialakításához járul hozzá, a foglalkozások során tematikusan - kézi varrással, nemezeléssel - elkészítésre kerülő mesefigurákkal. A foglalkozásokon történő alkotó munka direkt kézimunkabeli előképzettséget nem igényel, ugyanakkor célszerűnek, fontosnak tartjuk egy-egy varrási mód (pl. gépi öltés, pelenkaöltés) gyakorlati szintű alkalmazását.

A képzés oktatási időbeosztása:

  • I. modul:          hétfő 14.30-tól péntek 13.30 óráig;
  • II. és III. modul: péntek 14.30-tól szombat 17.30 óráig,

a felvételt nyert hallgatóknak az aktuális képzés információkkal együtt mellékletként kiküldésre kerülő órarendi programok alapján kerül megtartásra.

A képzés elvégzése után végezhető tevékenységek:
I.+II. modul:

  • Kisgyermekek mozgás -és beszédfejlődésének elősegítése mesepedagógiai eszközök segítségével.
  • Óvodás és kisiskolás gyermekek fantázia-, belső képalkotó-, és kreatív képességinek fejlesztése mesepedagógiai módszerekkel.
  • Érzelmi intelligencia fejlesztése adott életkor szerint szervezett csoportokban.
  • Szociális érzékenység fejlesztése adott életkor szerint szervezett csoportokban.
  • Mentális segítségnyújtás adott élethelyzetben lévő csoportok (pl. kórházi tartózkodás; nevelőotthonban, v. nevelőszülői hálózatban való élet) számára mesepedagógiai módszerekkel.
  • Normatív krízisek kísérése, kezelése, feldolgozása mesepedagógiával (preventív terápia).

 
I.+II.+III. modul:

  • Óvodai, vagy iskolai beilleszkedési, magatartási zavarok kezelése meseterápiával.
  • Segítő beszélgetés, nevelési tanácsadás szülőknek egyéni konzultációk keretében, a meseterápiás képzés során megszerzett embertani-, fejlődéslélektani ismeretek alapján.
  • Krízis-intervenció (pl. bántalmazás; zaklatás, abúzus esetén) az érintett csoportban, és egyénileg is.
  • Traumatikus élethelyzetek egyéni terápiás folyamatban való feldolgozása gyermekek és felnőttek esetében is.
  • Óvodai, iskolai, vagy általános szorongás oldása meseterápiával.
  • Életút-kísérés, normatív krízisek kezelése és feldolgozása felnőtteknél.
  • Akcidentális krízisek (pl. válás, haláleset) feldolgozása gyermekeknél és felnőtteknél. 

Képzés-indítás:
Évenként egy új képzési csoportot tervezünk indítani. Egy képzési csoport létszáma minimum 8, maximum 20 fő lehet.

A képzésre való jelentkezés feltételei:

  • I. modul: Érettségi vagy magasabb szintű felsőfokú képzettség.
  • II. modul: Az I. modulnál jelzett képzettségek, valamint a Ligetszépe meseterápiás módszer® I. moduljának elvégzése.*
  • III. modul: Főiskolai, vagy egyetemi végzettség, az antropozófiai antropológia ismerete; a Ligetszépe meseterápiás módszer® I. és II. moduljának elvégzése és a II. modul elvégzése után megadott szempontok szerinti „Motivációs levél” megírása.*

* A Ligetszépe meseterápiás módszer® személyiségfejlesztő -és harmonizáló mesemondás képzés által 2013-2016 évben kiadott igazolásokat és tanúsítványokat is elfogadjuk. 

A képzésen való részvétel díja:

Az aktuális képzési díjat - modulbontásban - a www-ligetszepe-meseterapia.hu weblapunk "Tájékoztató a képzésről" oldalrészében tesszük közzé.

A képzés I. moduljának helyszíne: EGYM - Vital Center (8360 Keszthely, Lippay Gáspár út 3.)

A képzés állandó tanárai:
Szentkúti Márta mesemondó, meseterapeuta Ligetszépe meseterápiás módszer®
Kissné Pitz Ágnes Extra Lesson tanár, meseterapeuta Ligetszépe meseterápiás módszer®
Pásztohy Irén meseterapeuta Ligetszépe meseterápiás módszer®
Szentkúti Ferenc euritmista művésztanár
Dr. Jakab Tibor belgyógyász, antropozófus orvos

Aktuális információk:
Az oktatási tájékoztató (benne a képzési hétvégék időpontjával, a jelentkezési határidővel), valamint a részvételhez szükséges jelentkezési lap letölthető a www.ligetszepe-meseterapia.hu oldalról.

Kérjük, hogy a letöltött és kitöltött jelentkezési lapot, valamint a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló dokumentum fénymásolatát postai úton szíveskedjenek a
Lemniszkáta Meseház Bt. 8360 Keszthely, Római út 30/b. postacímre eljuttatni.


A felvételről és a további tudnivalókról villámpostán küldünk értesítést.
Üdvözlettel:
Papp Levente
(a képzés adminisztrációs segítője)

Programjaink

A Lemniszkáta Meseházban a Ligetszépe® Meseterápiás módszer alkalmazásával első sorban egyéni foglalkozásokat tartunk, gyerekek és felnőttek számára.

Gyermekeknek szóló egyéni foglalkozás

A gyermekek belső képalkotó tevékenysége kb. 4 éves kor körül alakul ki, ezért célszerű, ha négy éves, illetve annál idősebb gyermekek számára kéri a szülő meseterápiás foglalkozásokat.

Amennyiben fiatalabb gyermek számára kérnek segítséget a Szülők, a velük való konzultáció során igyekszünk olyan mesét, illetve mesesort átadni nekik, amelyeknek az otthoni elmesélése segíthet a gyermek harmonizálódásában.

A meseterápiás munka menete

  1. Ha a szülők meseterápiás segítséget igényelnek gyermekük számára, a +36-83-310-230-as telefonszámon, vagy a mesehaz.keszthely@gmail.com villámposta-címen fölveszik a kapcsolatot a segítőkkel; ekkor a fenti címről egy részletes gyermekbemutató kérdőívet kapnak, melyet kitöltve elektronikusan vissza tudnak juttatni.
  2. Ez után a meseterapeuta és a Szülők egyeztetnek egy időpontot a személyes találkozásra. Ezen a beszélgetésen részint további kérdések merülhetnek föl, másrészt a Szülők megismerik a terapeutát, akihez, és a környezetet, ahová gyermeküket vinni szeretnék; majd a beszélgetés végén eldönthetik, hogy megkötik-e a terápiás szerződést.
  3. A terápiás szerződésben szerepelnek a meseterápiás munka végzésének feltételei (pl. ritmusa, időbeosztása, tiszteletdíja). Általában a heti egyszeri találkozást tartjuk célszerűnek. Amennyiben a gyermek óvodás korú, jónak tartjuk, ha szülői kísérettel vesz részt a terápiás foglalkozásokon. Egy-egy foglalkozás hossza: óvodások esetében 25-35 perc; iskolások esetében 45 perc.

Munkamódszer

A gyermek életútjának és esetleges nehézségének ismeretében a terapeuta egyénre szabott mesesort állít össze számára.

Gyermekek esetében a receptív terápiát alkalmazzuk: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyermek egy-egy alkalommal egy-egy mesét hallgat meg a terapeuta által összeállított mesesorból; a mese meghallgatása után pedig rajzot készít a meséhez. A foglalkozások végén valamennyi meséjét és a hozzájuk készített rajzait bekötve megkapja: ez lesz az ő saját könyve, melyet később is elővehet, lapozgathat.

Iskolás (6-9 éves) gyermekkel szükség esetén a mesemondás előtt játszunk néhány testföldrajz-, mozgás-, egyensúly-, koncentráció-fejlesztő játékot, és/ vagy úgynevezett formarajzot készítünk – a formarajz segít pl. a téri tájékozódás, a szem-kéz koordináció, illetve a koncentrációs képesség fejlesztésében. Amennyiben a gyermek együttműködő, ezeket a játékos gyakorlatokat természetesen a nagyobbakkal is érdemes lehet végezni.

Hat-hét alkalom után – de igény szerint hamarabb is – újabb személyes konzultáció következik, ahol a Szülők is, a terapeuta is beszélnek az eltelt időben észlelt változásokról, illetve a munka folytatásáról.

A Ligetszépe® meseterápiás foglalkozások tiszteletdíja 5.000.- forint/alkalom.

 

Felnőtteknek szóló egyéni foglalkozás

A segítő foglalkozást életkortól és élethelyzettől függetlenül bármely felnőtt igénybe veheti.

A terápiás munka menete

  1. A felnőtt a +36-83-310-230-as telefonszámon, vagy a mesehaz.keszthely@gmail.com villámposta címen jelzi a segítő foglalkozás iránti igényét.
  2. Időpontot egyeztet a terapeutával az első személyes találkozáshoz. Ezen a beszélgetésen jelezheti, hogy miben szeretne segítséget kapni, és eldöntheti, hogy megköti-e a terápiás szerződést, mely tartalmazza a segítő találkozások ritmusát, időbeosztását, tiszteletdíját stb.
  3. Ugyanekkor módja van eldönteni, hogy szóban, vagy írásban szeretne inkább az életútját feltáró kérdéssorra válaszolni.

Munkamódszer

Igény szerint a felnőtt is választhatja receptív terápiát.                            

Lehetőség van a felnőtt saját meséjével való munkára.

Lehetőséget nyújtunk életút-beszélgetésekre.

A felnőttekkel végzett segítő munka hossza alkalmanként 90 perc; tiszteletdíja 8.000.- forint/alkalom.

Normal 0 false 21 false false false HU X-NONE X-NONE

Kedves Szülők, Pedagógusok!

 

            A Lemniszkáta Mese Segítő Ház kétnapos, 12 órás kurzust indít A mese világa címmel. Az érdeklődők saját élmények segítségével személyes tapasztalatot szerezhetnek az igazi mesevilágról, a mesevilág és a hétköznapi élet kapcsolatáról.

 

Helyszín:

8360. Keszthely, Móra Ferenc u. 5. Móritz Panzió

Választható időpontok:

2012. április 13-14, péntek-szombat

2012. április 27-28, péntek-szombat

            A kurzust legalább hat, legfeljebb 12 fő részvétele esetén indítjuk. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk. A jelentkezés határideje:

2012. március 13, illetve 2012. március 27.

            Elhelyezés a kurzus helyszínén, két-, ill. háromágyas szobákban. A szállásköltség 4.500.- Ft/nap; + igény szerint reggeli. Az érdeklődők részletes tájékoztatást találhatnak a www.booking.com utazási oldalon, a Keszthely/Guest Haus Móritz címszó alatt.

 

            A kurzus pontos programját a jelentkezők igényeinek figyelembe vételével alakítjuk ki, ezért kérjük, hogy az érdeklődők minél hamarabb jelezzék részvételi szándékukat. A jelentkezés e-mail-ben elküldhető a mesehaz.keszthely@gmail.com címre.

 

            A kurzus részvételi díja 600.- Ft/óra

 

            A kellemes helyszínen szervezett rendezvény lehetőséget nyújt kötetlen beszélgetésekre, pihenésre, sétára a Balaton-parton: ez a két nap felüdülés lehet a testnek, a léleknek és a szellemnek egyaránt.

 


 

Jelentkezési lap

 

Név:

 

Cím:

 

E-mail:

 

Foglalkozás:

 

Milyen módon érdeklődik a mesék világa iránt? (mint szülő, pedagógus, könyvtáros, szociális munkás, stb.)

 

Mit szeretne kapni ettől a kurzustól?

 

 

 

 

Hogyan szeretné hasznosítani a kurzus tapasztalatait?

 

 

 

 

 

 

Melyik a kedvenc meséje?

 

 

 

 

A szállással, étkezéssel kapcsolatos igény megjelölése:

kétágyas szobában szeretnék aludni; háromágyas szobában szeretnék aludni

Reggelit kérek nem kérek

Kiadvány rendelés

Tisztelt Érdeklődők, Megrendelők!

Könyveket - a KIADVÁNYAINK oldalrész megtekintése után - az oldal alján található űrlap elküldésével rendelhet. Előtte azonban kérjük, feltétlenül olvassa el az alábbi tájékoztatót!


Kiadványaink család- és gyermekbarát jellegét erősíti a Kiadónk szerény raktárkészlete* is.
Ebből adódóan könyvigényét készletünktől függően, 2-3 munkanapon belül, vagy 4-6 hetes átfutással tudjuk Önhöz eljuttatni.

*Egy-egy ugyanazon kiadványból tervezett nagyobb, 8 példányszám feletti megrendelés esetén kérjük, mindenképpen egyeztessenek velünk, a várható kiszállításról.

A megrendelés folyamata:

Beérkezett megrendelését minden esetben elektronikus levélben (e-mail) igazoljuk vissza1-2. Válaszlevelünkből tájékozódhat arról, hogy könyvigénylését mikor tudjuk teljesíteni. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy lezárt, visszaigazolt megrendelést munkarendünk miatt nem áll módunkban módosítani. A visszaigazolás után érkezett esetleges pót-könyvkéréseket új megrendelésként tudjuk kezelni.

1 Amennyiben megrendelését két napon belül elektronikus levélben nem igazoljuk vissza, kérjük, hogy a +36 83 / 310 230-as telefonszámon keressen meg bennünket.

2 Sajnálatos tapasztalatunk, hogy a YAHOO MAIL rendszerből küldött megrendelések nem, az ICLOUD MAIL rendszerből nem mindig érkeznek meg hozzánk. Ezért, az ezen szolgáltatókat használó megrendelőinktől megértést és mindenképpen telefonos egyeztetést kérünk.

 

Futárszolgálattal történő kiadvány-vásárlásra Magyarországon belül van lehetőség:

A megrendelt kiadványok árát, és a - legkevesebb 2.200, -Ft értékű - szállítási díjat3 a könyvek kézhezvételét követően - a csomagba tett átutalásos számla alapján - tudja kiegyenlíteni. 

50.000.- forint összérték feletti rendelés esetén a küldemény futárszolgálati kézbesítési díját átvállaljuk.

3 Kiadványainkat a GLS futárszolgálata, a csomag - keszthelyi székhelyünkön történő - átvételét követő munkanapon, munkaidőben 8.00-17.00 óra között adja át Önnek. A futárszolgálat központja a kézbesítési nap reggelén, mobiltelefonos üzenetben értesíti Önt arról, hogy a nap mely 3 órás időkeretén belül érkezik meg a futár a csomaggal. A mobiltelefonos sms értesítés a GLS futár telefonos elérhetőségét is tartalmazza, amely által Önnek - szükség szerint - lehetősége van tovább egyeztetni küldeményének átvételével kapcsolatban.

Az sms-ben történő tájékoztatás érdekében kérjük, hogy az űrlapon a közvetlen elérhetőségét (mobiltelefonszámát) mindenképpen adja meg.

 

Személyes átvétel a Kiadó székhelyén:

Előre egyeztetett időpontban lehetőség van a kiadványok személyes átvételére is. Címünk: 8360 Keszthely, Római út 30/b.

Kérjük könyvrendelését az alábbi űrlapon - a mezők pontos kitöltésével - küldje el:

Üdvözlettel: (Papp) Levente

 

Postázási cím
Számlázási cím

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Köszönjük

A megrendelés sikeresen elküldve.

Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat

 

Lemniszkáta Mese Segítő Ház

Lemniszkáta Meseház Bt.
8360 Keszthely, Római út 30/b. (Liszt Ferenc utca és Csárda utca között)
Tel.: +36-83-310-230 (magántelefonszám)

Amennyiben szeretné velünk felvenni a kapcsolatot kérjük töltse ki az alábbi űrlapot.

Kiadványaink megrendelésére kérjük honlapunk "Kiadvány rendelés" oldalrészében található űrlapot töltse ki - Köszönjük!

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Idézetek

"A lemniszkáta ... a belső és külső, a fent és lent egyesülésével jön létre; lüktetés, a keresztezés és kibontás, a kötés és elengedés között. Nem mondunk túl sokat, ha azt állítjuk, hogy az égi visszhangzik együtt a földivel" (Rudolf Kutzli)

" A lemniszkáta azáltal jön létre, és marad mozgásban, hogy a gondolkodó ember tevékennyé is válik, és gondolatait a cselekvés körében kipróbálja" (Somogyi Tibor)